Kategorier
2024

Mollberg och 2 x Wingårdh

Kul om du har möjlighet att titta in på vår konstutställning 9 – 14 augusti.

Någon av oss är på plats mellan 11:00 och 17:00 varje dag.

Förutom naturvacker miljö och konst så finns det möjlighet till förfriskningar och tilltugg i caféet.

Välkommen!

Katarina Mollberg

Mitt konstnärliga arbete präglas av experimentella utmaningar. Jag fokuserar på en kombination av abstrakt och föreställande konst, där jag använder Akryl, Alkoholink och andra medium. Jag jobbar även med att skapa former tredimensionellt.
Inspiration hämtas från levnadsberättelser, människor, natur, platser, och minnesbilder. Alkoholink målning – metoden är en variant av akvarellmålning där färger droppas ut på ett hårdare underlag, tex kakel eller aluminiumplåt för att sedan skapas i former och motiv med
pensel. Varje målning blir därmed unik och går inte att återskapa till exakthet.

Följ gärna mig på Facebook och Instagram – katarinamollberg.art och facebook
katarinamollberg@hotmail.com
0760 – 28 48 38

Lotta Wingårdh

Min konstnärliga resa har varit en självlärd sådan, där jag har tillåtit min nyfikenhet och mina passioner att guida mig. Genom att experimentera med tekniker, utforska olika stilar och låta mig inspireras av andra konstnärer har jag funnit mina uttryckssätt. Med akrylfärger och olika medium på canvas kan jag skapa djup, textur och livfullhet i mina verk.
lotta@wingaardh.se, 0705 63 52 32

Pernilla Wingårdh

Höganäs – högsätet inom keramik, man kan inte befinna sig på en
bättre plats!
Efter att bott i Stockholm under större delen av mitt liv har jag hittat hit och inspireras VARJE DAG!
Min keramikresa började dock redan på Vallåkra där far föddes, och min käraste ägodel är en kruka som han gjorde 1947.
Min utbildning har jag fått med stöttning från två mästare och på Glimåkra Keramikskola och genom att experimentera i min studio i min trädgård.
Jag är ödmjuk inför att keramik är ett hantverk där man hela tiden lär sig, och där tusentals mantimmar krävs för att man ska kunna kalla sig keramiker, men känner att jag är på väg…
Mina GreenQueens, som jag kallar mina skulpturer, ställer jag ut i mitt växthus på samma tomt som studion är. Här vill jag gärna bjuda in till att prova lerans härliga möjlighet till skapande. GreenQueens är fantasifulla skulpturer/krukor/krus med feminint inslag. Alla döps och får en stamtavla.
Varje gods drejas, delar sätts ihop och målas med underglasyr och engober. Skröjbrännes i 1000C. Jag sätter en sista touch av färg, glaserar och bränner i 1230C. Det är en blandad resa mellan planering och spontanitet…

Varför…?
När en GreenQueen flyttar till ett nytt hem får jag feedback att hon trivs och sprider glädje, och då måste jag bara göra fler…!
De bor i NYC, Boston, Dublin, Côte d´Azur, Génève, Sthlm, Köbenhavn och HÖGANÄS!
Pernilla Wingårdh

#GreenQueenInspiration
+46702087780
Pernilla@PWingardh.se