Om oss

Bakom och framför kulisserna till Galleri Viken är vi ☀️
Anna och Markus, två konst‐nyfikna Vikenbor med ett svagt hjärta för glass o annat gott.

Vi brinner för närproducerat och schyssta produkter. Vi vill göra konst lättillgängligt och inbjudande. Därav uppstod den briljanta idéen med att kombinera konst med en kopp kaffe och glass.

Nu när säsongen startat efter vintervila serverar vi våfflor, lunchmackor, kakor och OTTO-glass från Åhus. Vi börjar m öppet lörd o sönd fram till midsommar, efter det klackarna i taket o 7 dagar i veckan öppet under sommaren 💥

Under vår och sommaren har vi 20-talet utställningar bokade med mycket spännande konst av fantastiska konstnärer!

Varmt välkomna till oss ❤️

Urval av tidningsurklipp om Galleri Viken

Helsingborgs Dagblad – 12 juli 2019

Galleri Vikens vita väggar fylls av färger, mönster, tyger och lerhuvuden. Konstnären Sara Stenlund inviger det återöppnade galleriet i hamnen med en Maya-inspirerad utställning. Läs artikeln här eller nedan.

Helsingborgs Dagblad – 19 mars 2019

Under mars och april 2019 tog vi över dåvarande Galleri Hamnen i Viken och påbörjade en större renovering av fastigheten. Det var många överraskningar bakom väggarna och flera möjligheter och problem som dök upp. Helsingborgs Dagblad gjorde ett reportage mitt under renoveringarna, läs gärna det här nedan eller på hd:s sida

Artikel från Helsingborgsdagblad om renoveringen av Galleri Viken.

Lokaldelen – 9 april 2019

Lotta Venhagen från Lokaltidningen besökte oss i början av april för att skriva ett trevligt reportage om oss. Läs gärna här om varför vi tog över lokalen i hamnen och varför vi startar Galleri Viken.

Skärmdump av artikel från Lokaltidningen

Helsingborgs Dagblad – 19 maj 2020

Peter Wahlbecks målningar till Viken: ”Rätt som det är ser man något som händer i ett hörn”

På lördag kommer Peter Wahlbeck till Galleri Viken. Ståupp-komikern, som också varit konstnär i 30 år, ställer ut sina färgstarka målningar.