Kategorier
2024

Lillich & Munk Brandt

Lenita Lillich & Katja Munk Brandt ställer ut 7-12 juni

Vernissage – 7 juni kl 16-19

Öppet
Fre: kl. 12-19 (vernissage 7/6 kl. 16.00)
Lör-Sön: kl. 11-16
Må, Ti, Ons: kl. 12-18 (Finissage)

Katja Munk Brandt

Min inspiration kommer inifrån och när jag skapar är jag i ett eget kreativt flow. En skön känsla av total närvaro. Därför är alla mina tavlor unika. Just nu målar jag mycket med akryl, kol och gouache i olika kombinationer. Jag motiveras av att skapa utifrån form, färg och känsla med en sund dos av ”jag gör som jag vill” andan.

Jag är utbildad inom konst och formgivning på Litorina folkhögskola och har gått ett stort antal kurser inom kroki och måleri de senaste 25 åren. Jag har en Masterexamen i pedagogik från Roskilde Universitet i Danmark och arbetar som avdelningschef på Helsingborgs kulturskola på Dunkers kulturhus. /Katja Munk Brandt

Tidigare utställningar
2024 – Vårsalong på Karantänen arrangerat av Helsingborgs
konstförening

@art_by_katja_brandt
www.art-by-katja-brandt.com

Lenita Lillich

Naturen är min största inspiration och jag avbildar den oftast efter känsla, i en halvabstrakt form där bilderna växer fram. Jag använder främst olja, akryl, akvarell och tusch i mina målningar och utgår från intuitivt skapande. Jag är autodidakt. Min far tecknade och var en utmärkt hobbyfotograf, min farmor var konstnär och de bägge var stora influenser för mig under uppväxten i Stockholm. Sedan jag flyttade till Skåne har naturen och närheten till den inspirerat mig än mer och den har en enormt positiv påverkan på min kreativa kraft.
Till vardags arbetar jag med köksdesign i Helsingborg och har många år bakom mig i inredningsbranschen. Färg och form utgör helt enkelt en väldigt stor del av mitt liv. /Lenita Lillich

Tidigare utställningar
2023 – Julkonst i Karantänen arrangerat av Helsingborgs
konstförening
2022 – Galleri Plume, Viken
2020 – Ljusstråk, konstrunda i Nora
2018 – Butiksutställning i Bromma

@lennypennypainter