Kategorier
2023

Isabella Steffensen Ursing

Formgivaren och konstnären Isabella Steffensen Ursing är i sommar aktuell med en separatutställning på Galleri Viken (14-19 juli).

Öppettider: Vernissage 14/7  17-20

Lörd-Sönd 13-18

Månd-Onsd 11-17

Med en uppväxt i Lund, lite gästboende i USA, Blekinge och Småland är hon numera etablerad och verksam i Nyhamnsläge sedan 14 år tillbaka. 

I Nyhamnsläge har hon sin ateljé och showroom som man är välkommen att besöka. Ni hittar hennes produkter även på instagram: art_design_by_b 

Isabella har utbildning som möbelsnickare, designer och konstnär. Hennes senaste välbekanta sittpall i skumplast har synts i bland annat inredningsprogrammet BYGGLOV på TV4 och i inredningstidningar såsom BO BEDRE, Sköna Hem, FEMINA, Hus&Hem, LEVA&BO. 

Sommarens utställning med vernissage den 14/7 pågår tom 19/7. Det presenteras abstrakta målningar i mixed media och unika sittpallar. 

Jag inspireras verkligen av att utmana traditionella synsätt inom inredning och jag har en förkärlek till udda och lite bortglömda material som inte fått den uppmärksamhet de förtjänar.” 

Under en båttur till Kullaberg i somras uppstod idén till min nya möbelkollektion av sittpallarna ”LEAVES”. De är tillverkade i färgat glasfiber vilket gör att den kan användas både inomhus och utomhus och format som ett löv. Pallen är upplyst inifrån och på nattetid lyser den diskret upp.  

 Jag älskar Hösten, när trädens blad förändras allteftersom och blir till magiska färgnyanser. 

Alla mina produkter är tillverkade i Sverige och att få vara delaktig i hela designprocessen är viktigt i mitt skapande. Idag har jag ett aktuellt kreativt designsamarbete med ett lokalt företag. 

Isabella berättar:

”För mig personligen har Viken en speciell plats i mitt hjärta.

Jag tillbringade mina första barndoms somrar här. Doften av sommar, sol, gräs och hav fyller mig med värme.

Som barn sprang jag och mina syskon runt och lekte i den stora vildvuxna trädgården med det gula huset på Pontus Ols väg. Långa sommarlov med mycket lek, bus och lycka. Jag minns tex hur vi i gryningen sprang till bageriet och tillbaka med varma nybakade bullar i handen där vi barn alltid fick med oss en nygräddad bulle av snälle Nisse bagare.  

Vår släkthistoria sträcker sig långt bak i tiden i byn. Vi kommer från en skepparfamilj. Min morfar är född i den stora gula Kaptensvillan nere i hamnen. Han miste tidigt sin far i en olycka till sjöss under första världskriget. Hans mor blev då änka och kunde inte behålla det stora huset. Hennes far, Pontus Olsson, styckade då av en bit mark åt henne och det var där som det stora gula huset byggdes. Pontus Olsson själv bodde i det som numera är Prästgården och fick långt senare vägen fram till kyrkan uppkallad efter sig.

Det var underbara somrar, med många vänner och släktingar runtomkring oss. Vi levde i vår storfamilj med mina morföräldrar, Micha och Birgit Markendag. Där sprang vi fram och tillbaka mellan våra släktingars hus med kusiner och mostrar. Emellanåt kunde jag stöta på Wilmer X:s Nisse Hellberg, som hälsade på sin faster Birgit eller sina föräldrar.

Det känns viktigt för mig att bevara minnena, känna en anknytning till byn och jag ser med glädje fram emot att ställa ut här i sommar på Galleri Viken”. 

Instagram:  art_design_by_b