Kategorier
2021

Therese Vinterbarn Ekström aka ”Konstmamman”

”Hon är sin mammas dotter.”

Utställning med Therese Vinterbarn Ekström aka Konstmamman på Galleri Viken 10-16/9 där hon kommer visa teckningar i tusch.

Vernissage fredag 10/9 kl.17.

Utställningen har öppet lör-sön kl.12-16 och vardagar 11-16.

Therese Vinterbarn Ekström aka Konstmamman

F. 1980.

Född och uppvuxen i Linköping, men bor sedan många år i Staffanstorp, Skåne med man och deras fyra barn.

Therese Vinterbarn Ekström aka Konstmamman ritar främst i tunn tusch. Hennes signum är fotorealistiska teckningar av händer. Inspiration hämtas från vardagen som förälder, mamma och dotter. Feminismen genomsyrar hennes verk.

”I min konst återvänder jag alltid till mig själv, min historia och mina upplevelser. Mitt skapande är mitt sätt att försöka förstå världen och livet, mitt sätt att bearbeta mina tankar och minnen. Jag är väldigt nyfiken på och intresserad av detaljer, både bokstavligt och bildligt talat och tycker om den meditativa processen i att bygga upp en stor teckning med små, tunna streck; teckningarna består ofta av många lager streck. Jag ritar ofta händer, fingrar och utgår alltid efter ett fotografi. Allt som inte sägs, men ibland omedvetet syns i hur vi håller, knyter våra händer tycker jag är spännande och talande. Vardagligheter blir till statements och rörelser till talande stillbilder.”

Utbildning: Fotolinjen, Kulturama, en termin på Lunds konst- och designskola, annars främst autodidakt.

Ett urval av hennes teckningar finns som prints och på tygväskor hos återförsäljare som Beyond Us och Studio 16 i Malmö. Hon trycker text på vintageporslin som förutom ovannämnda även finns hos Arsenik, Malmö.

@konstmamman