Kategorier
2022

Carolina Jedeur Palmgren

Utställning 10 – 17 Juni

Carolina visar sin utställning på Galleri Viken mellan den 10-17 juni 2021. Varmt välkomna!

Om Carolina

Född 1972, 1:a Juli i Kungsbacka. Bosatt sedan 15 år i Viken med man och två döttrar.

Ursprungen ur en konstnärssläkt där främst kvinnorna varit de kreativt konstnärliga. Många aldrig utanför den egna vrån där vår privata familjeskatt består av fantastiska tavlor på präster, professorer och doktorer i Göteborgs 1800-tal, fantastiska serviser samt en och annan kopia av de stora mästarna. Min farfars mor Agda Jedeur-Palmgren lärde sig måla på detta vis genom att sitta på utställningar och museum och måla av stora konstverk tills den dagen hennes vän Carl Larsson i ett brev till henne skrev att det nu med hennes talang var dags att sluta kopiera de stora mästarna och skapa eget.  Agdas dotter Hervor Jedeur-Palmgren blev den första kvinnan att göra allvar av sitt målande och reste till Paris och levde det fria konstnärslivet 1930tal. Hon hade ett friare sätt till konsten än sin mor. Hervor finns representerad bland skatterna hos Göteborgs Stadsmuseum.

Jag blev tidigt antagen till Masters of Arts, Brisbane Australien, men kom aldrig dit. Jag är alltså självlärd (autodidakt) och skapar mitt egna efter tid och rum. Lever genom formen, ljuset, stämningen i bilden, miljön och sinnet. Jag målar gärna både i olja, akryl, vinyl eller akvarell.

Till vardags arbetar jag med inköp i den inspirerande textilbranschen med färg, form, kvaliteter och resor. Utöver jobb och målning gillar jag löparskorna och vår vackra natur. Det blir många och ibland långa löpturer.

Utbildning: Univ. Design Borås, Nordisk Designskola Borås, Univ. Teknik Chalmers.

Tidigare utställningar:

Galleri Hamnen Viken: Samlingsutställning 2012, 2013, 2014, 2015

Krapperups Konstgalleri: Jurybedömd utställning 2018, 2021

Carolina Jedeur Palmgren                                                              

Tel: 0734-051046

Instagram: @jedeurskan_art

Facebook: atelje10