Kategorier
2020

Christel Jönsson

Välkommen på utställningen – ”EASE” måleri & film med Christel Jönsson. Måleri – Olika berättelser/Moderna ikoner

När: 25 juli - 13 augusti
 2020
Var: Galleri Viken

I mina målningar kan du gå in i olika berättelser och söka efter sammanhang. Samtidigt är min avsikt att få fram en ton av att vara omsluten och buren. Lågfrekvent och knappt förnimbart.

Christel Jönsson
Sysslar med måleri, film/perfomanceUtbildning i måleri på Accademia di Belle Arti i Florens. En av de italienska statliga akademierna i Italien. Hon har bott tio år i Florens och har ständigt en tät kontakt med kulturlivet i ToscanaHennes måleri utgår från egna bilder, bilder hittade på internet eller i andra media och är målade med gamla tekniker som hon fått med sig från sin utbildning. Målade med färg som doftar natur och ursprunglighet, vilket skapar en intressant kontrast. Tekniken är tempera, en färg man river själv. Kasein är bindemedlet och den får mycket hög intensitet i färgerna och är torr i ytan. Detta tillåter henne att blada färgpigment som är metalliska i ytan (mineraler) eller feta (grafit, ett kol) som står vackert till den torra ytan. Slagmetallen, i det här fallet aluminium, koppar, guld, mässing, som i historiskt måleri var förbehållet religiösa detaljer, är naturlig tillsammans med den torra temperan.
”Jag strävar i min konst, oavsett om det är en film, en performance eller en målning att gestalta en fortgående kommunikation jag har med mig själv och därmed nå bortom det personliga. Jag vill förtydliga för mig själv vad som händer med mig. Men det fungerar bäst när betraktaren går in med vad han själv är och har.”

Tyvärr kan inte Maria Gasparotti närvara vid denna utställning på grund av svårigheterna vid resande i dessa tider. Maria utgår från Italien och vi har valt att avvakta med hennes deltagande. Förhoppningsvis ser vi henne hos oss på Galleri Viken inom snar framtid.


 www.christeljonsson.com/

 christel_jonsson

 Konstnär Christel Jönsson