Kategorier
2019

Viktoria Qvarforth


27:e juli – 2:a augusti 2019

Viktoria Qvarforth - porträtt

Välkommna på utställning hos oss den 27:e juli till 2 augusti med Viktoria Qvarforth.

Vernissage Lördagen den 27:e juli mellan kl. 11-18.

Jag inspireras av enkelhet, den vackra människan, kärlek till dans, livsögonblick i kombination med passion för design, inredning och form. 

Jag målar i akryl på stora canvas, helst i fyrkantiga format. Min känsla för tidlös anda och lekfullhet uppskattas samtidigt som mina motiv är ett uttryck för egenupplevd inlevelse. 

Det var min pappa som introducerade och inspirerade mig till att börja skapa. 

Pappa som var serietecknare hade även ett stort intresse för konst.

Under min uppväxt fick jag se en mängd olika seriefigurer födas i vårt hem, Bamse och Pellefant tillhör några av min pappas mest kända seriefigurer. Men det var det stora konstintresset som gav mig möjligheten att på våra resor tillsammans få uppleva och beundra många av de stora konstnärerna världen.

Efter skolan lämnade jag barndomshemmet i Viken och efter en tid i Stockholm hamnade jag i Paris. I Paris arbetade jag som make up artist och startade även upp en skandinavisk lifestyle butik i Hallarna. Då mitt intresse för design och kläder var stort hade jag även förmånen att få arbeta för både Chloé och Armani. 

Först efter 10 år i Paris och i samband med att jag födde min dotter kände jag det var dags att flytta hem igen.

Till en början hade jag skapandet som en tid för lugn och reflektion. 

Då jag märkte att jag fick uppmärksamhet för mina tavlor och dess uttryck tog jag mod till mig att satsa helhjärtat, resten är historia. 

Jag tror pappa hade varit stolt över att jag till slut följde mitt hjärta, något jag vet han så gärna önskade. 

Välkommen 

//Viktoria Qvarforth

Öppet dagligen 10-19!