Kategorier
2022

Konst – och Hantverksmarknad

Den 30 september går vår första konst- och hantverksmarknad på Galleri Viken av stapeln. Det är en härlig variation bland våra deltagare med bland annat konst, keramik, blommor, smycken och lite gott att äta. Vårt café kommer att vara öppet med pizzor, soppa, fika och annat gott!

Välkomna!

Öppet 10-17 den 30 september.

Här kommer våra utställare:

SoMaBelle Design tillverkar handgjorda smycken av lera i många olika färger och modeller. 

Sofie som är skaparen av företaget har sin studio, verkstad och butik i Ängelholm där dörren alltid står öppen när hon skapar. 

Att leka med färg och form gör smyckena spännande, roliga och unika. 

Jag som driver Min lycka är jord heter Malin, och jag odlar snittblommor på ett småskaligt och hantverksmässigt vis utifrån ekologiska principer. Jag erbjuder närproducerade och hållbart odlade blommor och buketter i säsong. Jag odlar dels hemma i villaträdgården i Ängelholm och dels på Möllekrokens gård på natursköna Hallandsåsen. Följ mig gärna på @minlyckaarjord där jag löpande lägger ut vad som är på gång i odlingen och företaget. 

Mitt namn är Kennet Jarmo, och jag bor i Helsingborg.

Mitt måleri är för mej ett sätt att ge uttryck för mina visioner och inre tankar.

Jag målar i en ganska strikt realistisk stil, men utnyttjar gärna den s.k. konstnärliga friheten, bl.a. för att ge mina motiv en lite surrealistisk touch.

Min teknik är olja på duk eller pannå. 

Jag håller till i min ateljé i den gamla brandstationen på Söder, (Gåsebäck), i Helsingborg.

Jag som driver In Color heter Josefin Brödje och jag målar främst i akryl men jag tycker om att blanda olika material och tekniker. Få fram strukturer på olika sätt, gärna genom att brodera på duken. Mitt måleri utgår alltid från mitt inre och andliga aspekter i livet kommer ofta fram i mina verk. 

Jag arbetar även med skulpturer i keramik och trycker mina motiv på brickor och necessärer 

Följ mig gärna på Instagram: @jbrodje

Jag heter Alice Lindholm och jag gör keramik, i både lergods och stengods. Med stor kärlek för lera och mönster skapar jag med mycket tålamod mina alster, helst med prickar och rå struktur på leran. 

Therese Jarmo. Mina konstnärliga rötter har jag i street-arten och jag arbetade länge med stenciler under artistnamet Brohemia. När jag blev gravid bytte jag sprayburkarna mot akryl och nya uttryck fick ta plats. Samtidigt  började jag på djupet utforska frågor som rör själen, chakran, energier, tidigare liv och började skapa från en helt annan plats inom mig. 

Mina tavlor är en spegling av det jag upplever när jag tittar på världen med slutna ögon. De är ett perspektiv och en tyst viskning om att våga vara öppen för att det finns fler svar på samma fråga. De kommer från en plats som är abstrakt och gränslös och där materia skiftar form lika snabbt som molnen på himmeln.

Nu är frågan; Vad ser du?

Diana Tholander. Jag gör avgjutningar av bränne/ved i stengodslera, även bruksföremål, kannor, koppar och fat. 

Samt tavlor i stengods där foton ligger som grund.

Jag heter Marie Helgesson, är en 63-årig kvinna som alltid hållit på med mina händer. När jag började med mina badkrukor kändes det så, så rätt. Jag använder begagnade krukor och vaser, täcker med lera på hela krukan och modellerar bröst. Den slipas till en mjuk och len yta. Efter det målas baddräkt med mönster på. Baddräkten får sen ljuvliga färgkombinationer.

När jag ser hur glada människor blir av mina badkrukor känner jag att jag gör något fint!

Vad är bättre än att få förmedla glädje!

Ame Karlsson. Angående min verksamhet så arbetar jag med keramik och älskar att ställa ut tillsammans med Annika Walltin

Vi arbetar var för sig men tycker att vår konst kompletterar varandra.

Annika Walltin. Angående min verksamhet så arbetar jag med måleri och älskar att ställa ut tillsammans med Ame Karlsson. Vi är två glada pensionärer som arbetar var för sig men vi tycker att vår konst kompletterar varandra.

Flardoflora heter mitt företag och jag har en passion för blommor! Slow flowers-rörelsen intresserar mig speciellt mycket och jag odlar giftfria snittblommor i min egen trädgård.

Jag kommer sälja buketter från min odling samt brickor med egna blomstermotiv. Och så blir det lite keramik på samma tema, blommor och trädgård.

HjälteMarntell design.

Skapar användbara saker i keramik samt förnyar gammal porslin och konst.

Marmbrandtart. Mina konstverk har en känsla, ett budskap eller mening som jag försöker förmedla. Jag målar abstrakta och figurativa konstverk där ett genomgripande inslag i nästan alla mina verk är fåglar, om inte som huvudmotiv så är de små och diskreta i bakgrunden av ett annat. Ett annat inslag är även detaljer av slagmetall, vanligtvis i guld eller silver. Jag skriver även dikter till många av mina verk, som oftast skapas i samband med konstverket.

Annika Pramborn. Med svart gummi och transparent plexiglas skapar jag ting med havsnära känsla.

Stora mobiler, skulpturer för bord och fötter samt smycken att bära.

Lerbergets gröna blad odlar mikrogröntsaker året runt. Mikrogröntsaker är skott som skördas i ett tidigt växtstadium, fullproppad med näringsämnen!

Kullagourmet – Produkter från Italien och skånska kullabygden! 

“Parmesan”, olivolja, balsamico och oliver.

The Mixedup project består av silver & guldsmed Jenny Kåberg och glaskonstnär Katarina Thorstensson och tillsammans gör de färgstarka smycken som både syns och hörs. Att utvecklas tillsammans och låta materialen mötas är oerhört roligt och utvecklande och den glädjen syns i smyckena de tillverkar.

One stop lifestyle & gift shop! Bonemill är butiken för dig som tycker att prylar blir så mycket bättre när de är genomtänkta, snygga och roliga att använda! Det är både nischat och för alla. Från världens bästa brödkniv till ultramjuka filtar, japansk förvaringskonst och allt för en komplett ambitiös hemmabar. Saker som är lätta att ge bort till både andra och sig själv.

Mitt namn är Sofie och jag driver Lettersbysofie där jag gör handskrivna produkter till bröllop, fest och vardag.

Det handskrivna har kommit lite i skymundan och jag vill på mitt sätt lyfta fram det igen och visa det hantverk som det faktiskt är att skriva/texta fint för hand.

Jag skriver på allt! Papper, glas, metall, sten, trä mm. Jag använder mig av kalligrafi, gravyr och brännpenna och letar ständigt efter nya sätt och material att skriva på.

Jag hjälper till med handskrivet till stora som små tillfällen i livet, från den största dagen i ett liv till en liten men personlig gå-bort-present.

Carolina Jedeur Palmgren. Jag är autodidakt enligt konstvärlden. Ser sättningen, ljuset, stämningen i bilden, miljön och sinnet. Målar mest i olja, men har det senaste fastnat mycket för det tagna fotot. 

Vad jag kommer att ha med på marknaden är fotoposters från Viken. På bordet kommer det finnas brickor och eventuellt  något mer. 

Anna Solälv. Blomälskande chokladnörd med hjärtat hos schyssta produkter. Ett smörgårdsbord med Galleriets ätbara favoriter.

Markus Solälv. Skapande och kreativ, utforskar fortfarande konstens ramar just nu 2:a året på Munka konstskola. 

Landskap, spännande byggnader, figurer i både keramik och bläck/akvarell. 

@ art_by_solalv

Hannah Davies. Jag har egentligen aldrig tyckt om att måla då jag haft så specifika förväntningar på hur jag velat att slutresultatet skulle bli. Men när jag ”hittade” det abstrakta blev det helt plötsligt väldigt roligt och rofyllt för mig att måla. Jag gillar att arbeta med mycket färg för att skapa struktur och återspeglar omgivningar som jag har ett speciellt band med. Med mina tavlor vill jag att varje gång man tittar på dem, finna något nytt att se.