Kategorier
2023

Åsberg, Ullis Öst och
Ingis Bohman

Samlingsutställning – akvarell & keramik

Vernissage torsdag 27/4 klockan 18.00-20.00
Öppet fredag 28/4 – måndag 1/5
klockan 11.00 – 17.00

Välkomna önskar vi er!
Ulrika Ullis Öst Ing-Marie Ingis Bohman Kristina Titti Åsberg

Kristina Titti Åsberg, 52 år,  född och uppvuxen i Halmstad men har bott i Skåne de senaste 27 åren. Jag målar i akvarell men är inte rädd för att blanda i gouache, acrylic ink eller pastell.

Jag har målat till och från sedan 2018 när jag anmälde mig på en akvarellkurs på ABF i Lund utan att veta någonting om akvarellmåleri. Jag målar gärna träd och andra bilder med inspiration från naturen och helst åt det abstrakta hållet. Jag tycker om när bilden inte är helt självklar utan vill att man själv ska få fundera på vad det är man egentligen ser. Jag arbetar heltid och att måla är för mig en hobby och ett sätt att koppla av. Jag ställer ut tillsammans med en god vän jag fått genom måleriet.

Ing-Marie Ingis Bohman är 56 år och ”Skånetös”. Ingis gick en helgkurs i akvarell i december 2015 för att se om det var något för henne och hon blev biten direkt. Målade från och till hemma tills hon hittade en veckokurs i Lund 2017. Ingis inspireras mycket av färger och av naturen och tycker om att måla det mesta.

Med hos har vi Ulrika Ullis Öst 48 år, Uppsalatjej som bott i Skåne i många år. Ullis skapar härliga föremål i keramik både bruksföremål och vackra saker. Ullis har hållit på med sin keramik i några år och har hunnit med att både hålla kurser i keramik och har gått ett år på Glimåkra Folkhögskola.

Vi ser fram emot vår första utställning tillsammans och hoppas att vi ses.

Varmt Välkomna önskar vi er.