Kategorier
2022

Jockum Klenell

Jockum Klenell ställer ut fotografier på Galleri Viken med start på långfredagen. Utställningen pågår mellan 15-24 april.

Öppetider:
Långfredag – Annandag påsk: 12-16
23-24 april: 12-16

Jockum Klenell, föddes 1978 i Stockholm. Han växte upp i Buenos Aires, Rotterdam och flyttade till Barcelona där Klenells intresse för fotografi väcktes och började studera i fotografi vid Gristart, Escola de Fotografia.


Klenell ville mer och hamnade slutligen i Antwerpen, Belgien. 2002 sökte han till Den Kungliga Konstakademin i Antwerpen och blev antagen. Här han studera han Fri Konst i flera år och tog sin examen med högsta betyg.


Klenells bildspråk präglas av ett stort lugn, ärlighet och uppmärksam estetik och naturlig skönhet. Elegans i form och bildspråk är nyckeln. Han strävar efter en naturlig känsla i sina bilder och lägger lika mycket eftertryck i att visa en sårbarhet och skörhet i sina föremål, oavsett om det är modeller eller landskap.


Klenells bilder har blivit publicerade ibland annat Elle, Marie Claire och Vice. Han har även blivit utvald till Liljevalchs Vårsalong och Galleri Eklund. Likaså utställningar på Sliperiet i Grums, CCC i Karlstad, Rackstad i Arvika, Galleri Slottet i Sunne, Konstmuseet i Kristinehamn, Persona Gallery i Kalmar, Höganäs Museum och har vid ett par tillfällen till Kulla Salongen på Krapperup, slutligen också en delad utställning på
Krapperups Konsthall tillsammans med två fotografer representerade av The Photogallery.
2014 flyttade Klenell tillbaka till Sverige och Viken utanför Höganäs.