Per Ekros

I ung ålder tecknande Per småkryp men har med tiden övergått till större och större djur. Vi är glada att presentera Pers första separatutställning, “Helt Animalt”, hos oss på galleriet. 

När: 4 - 23 juli
 2020
Vernissage: Lördagen 25 april
Var: Galleri Viken

Jag är en sån som inte kan hålla tassarna borta från vita ytor.

Jag har tecknat och målat sen jag var mycket liten. Så liten att jag inte kunde undgå upptäcka alla möjliga småkryp som grodor, ormar, fjärilar och skalbaggar på marknivå. En gång hittade min mamma en snok i sin tvättkorg, en snok som jag hämtat från skogen och som oturligt rymde till just hennes tvättkorg. Allteftersom jag växte på längden upptäckte jag större och större djur. En del av dem släpade jag också hem.

Djurens värld upptar en stor del av mitt måleri, de fascinerar mig och det finns många berättelser att visualisera genom dem. Jag är född i Stockholm 1964, tog omvägen via Indien (Mumbai) och Växjö för att slutligen landa i Helsingborg och senare Viken. Jag har deltagit på ett tiotal utställningar sedan jag började måla på allvar för fem år sedan, varav fem jurybedömda. Den senaste utställningen var den jurybedömda teckningstriennalen ”Svart på Vitt” i Landskrona Konsthall. På Galleri Viken ser du ”Helt Animalt” som är min första separatutställning. 

/Per Ekros


  perekrosart